Deelnemingsvoorwaarden België & Nederland

De prijs kan verschillen naargelang het centrum en de periode. Je vindt de prijzen voor dit en volgend schooljaar op de informatiepagina van elk centrum in ons aanbod België & Nederland.

De prijs

De prijs omvat in regel een volle werkweek van maandagmiddag (incl. middagmaal) tot en met vrijdagmiddag (incl. middagmaal) voor een leerling van het basisonderwijs: d.w.z.

  • 4 overnachtingen
  • 4 maaltijden per volle dag
  • de nodige lokalen
  • dienstverlening van VOK

De heen- en terugreis is hierin niet begrepen.

Bij de basisprijs kunnen supplementen komen, bv. bedlinnen, sportinitiaties, uitstappen, … Soms is het middagmaal bij aankomst niet inbegrepen ... Deze supplementen worden vermeld per centrum.

Voor wie geen hele week wenst te gaan, berekenen wij graag de aangepaste prijs.
Ook secundaire scholen kunnen in onze centra op openluchtklas. Hiervoor zal de prijs in sommige centra hoger zijn.

Gratis begeleiding

Doorgaans 1 volwassene (titularis of moni) per 10 leerlingen. In sommige centra is de regeling anders. De gratisregeling wordt telkens op de centrumpagina in de prijzenrubriek aangegeven.

Andere kortingen

In sommige centra kunnen voor scholen van het Buitengewoon Onderwijs, in afspraak met VOK, bijzondere regelingen getroffen worden wat betreft het aantal begeleidende personen en de eventueel daaraan verbonden kosten.

Alle leerlingen die recht hebben op een studiebeurs genieten 50% korting in de Sport Vlaanderen-centra. Alle leerlingen van BuO-scholen genieten 25% korting in de Sport Vlaanderen-centra.
Elke leerling kan maar van 1 van deze kortingen tegelijkertijd genieten.

Scholen van het Brusselse hoofdstedelijk gewest kunnen voor een extra-murosactiviteit, onder bepaalde voorwaarden, een subsidie bekomen.

Scholen van de Stad Antwerpen kunnen voor hun openluchtklas onder bepaalde voorwaarden een subsidie bekomen.

De meeste ziekenfondsen bieden hun leden een korting wanneer de kinderen op openluchtklas gaan. Deze korting varieert per ziekenfonds en kan gaan van € 2,50 tot € 5,00 per dag. Maak de ouders hierop attent.

Annuleringen

a. Individuele leerlingen: zie projectovereenkomst

b. Annulering van de hele groep: minder dan 6 maanden voor de afreis: 50%