Interesse in een openluchtklas in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland?

Al meer dan 55 jaar bieden wij logistieke en pedagogische ondersteuning bij het organiseren van openluchtklassen, zowel in het binnen- als in het buitenland.
Openluchtklassen zijn door de overheid erkend als schoolactiviteit. Het katholiek onderwijs richtte daarom de vereniging "Openluchtklassen vzw" op. Deze vereniging, kortweg VOK genoemd, is dus dé dienst voor de organisatie van een openluchtklas in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland voor jouw school.
Vind ons leuk op Facebook

 • 14 januari 2022

  Het verbod op meerdaagse uitstappen mét overnachting geldt voorlopig tot 28 januari. Wordt het verbod doorgetrokken tot aan de krokusvakantie? Of nog langer? Ook wij wachten nog op een beslissing daarrond.

 • 12 januari 2022

  Tijdens de vergadering met de directeurs van onze sneeuwklashotels en de pedagogische teams van alle sneeuwklasperiodes hebben we de nota met de huidige Covid-19-gerelateerde formaliteiten en maatregelen voor de verschillende sneeuwklasbestemmingen overlopen en besproken. Op dit ogenblik blijven enkel de sneeuwklassen in maart nog mogelijk.

 • 10 januari 2022

  Gezien de stijgende pandemiecijfers in Europa omwille van de uiterst besmettelijke omikronvariant, die naast de sneeuwklassers & hun begeleiders, ook het (inwon

 • 06 januari 2022
   
  Wanneer het departement Onderwijs maandag a.s. nog geen duidelijkheid heeft gegeven of het verbod op meerdaagse schooluitstappen - dat loopt tot 28 januari 2022 - verlengd of opgeheven wordt, dan nemen maandag a.s. VOK en Intersoc samen zelf een besluit of de sneeuwklassen in februari 2022 verder voorbereid worden of afgelast.
 • 24 december 2021

  Het kantoor is gesloten van 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022. Openluchtklassen vzw is tijdens de sluiting niet bereikbaar via de telefoon. U kan ons altijd contacteren d.m.v. een mailtje naar info.openluchtklassen [at] vok.be  Deze mailbox checken wij dagelijks.

   

Pagina's