Over VOK

Reeds 60 jaar lang bieden wij logistieke en pedagogische ondersteuning bij het organiseren van openluchtklassen, zowel in het binnen- als in het buitenland!

Openluchtklassen zijn door de overheid reeds lang erkend als schoolactiviteit. Het katholiek onderwijs richtte daarom destijds de vereniging "Openluchtklassen vzw" op.

Onze vereniging Openluchtklassen vzw - kortweg VOK genoemd - is dus dé dienst voor de organisatie van openluchtklassen in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland voor jouw school.

Wij bieden een ruime keuze van bestemmingen met uiteenlopende onderwijsmogelijkheden op vlak van natuur, sport, techniek en cultuur om een "unieke openluchtklas" te beleven.

Jo Coppens is de voorzitter van VOK. Hij wordt voor het dagelijks bestuur bijgestaan door Marc Van den Brande en Beatrys Pletinck. De algemene vergadering van VOK is samengesteld uit personen die representatief zijn voor de verschillende groepen die bij het openluchtklasgebeuren betrokken zijn.

Luc Lauwaet is directeur van de vzw. Hij is, samen met de leden en de bestuurders, verantwoordelijk voor het algemeen beleid van de vzw.

Wat doen wij?
Waar kan je ons bereiken?
Wie is wie?