Nieuws

50 jaar Vakantiedomein Ter Helme!

Dit jaar viert Ter Helme haar 50-jarig bestaan. In 1961 ziet Vzw Vakantie voor Allen het licht, voor een zorgeloze vrijetijdsbeleving voor verenigingen en gezinnen, senioren en jongeren, personen met een beperking en kansarmen.

Ter Helme opent in 1974 de deuren op een fantastische plek in de duinen in Oostduinkerke.

Wij worden 60

Openluchtklassen vzw bestaat 60 jaar! U leest het goed: reeds 60 jaar ontzorgen wij scholen praktisch én pedagogisch in de organisatie van hun zee-, bos-, sport- of sneeuwklas in binnen- en buitenland.

Klaar voor een nieuw schooljaar!

Het nieuwe schooljaar 2023-2024 staat voor de deur. Ook wij staan helemaal klaar om al onze scholen te ondersteunen in de organisatie van hun openluchtklas.

Zet alvast uw school en uw leerlingen in de startblokken voor een nieuwe, unieke sportklaservaring!

Geniet van de zomervakantie!

Deze zomervakantie is Openluchtklassen vzw er even tussenuit. Tijdens schoolvakanties zijn wij niet bereikbaar via de telefoon. U kan ons altijd contacteren d.m.v. een mailtje naar info.openluchtklassen@vok.be

Bedragen maximumfactuur meerdaagse uitstappen

Voor een kind uit de lagere school is een basisbedrag voor de volledige duur van het lager onderwijs vastgelegd. Dat bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Voor het schooljaar 2022-2023 bedraagt de maximumfactuur voor meerdaagse uitstappen aan het einde van het lager onderwijs maximaal 480 euro. Voor het schooljaar 2023-2024 is dat 520 euro.

Bereikbaarheid tijdens de schoolvakantie

Openluchtklassen vzw is tijdens schoolvakanties niet bereikbaar via de telefoon. U kan ons altijd contacteren d.m.v. een mailtje naar info.openluchtklassen@vok.be

Wij contacteren u dan zo snel als mogelijk - en zeker binnen de 3 werkdagen wanneer het een dringende aangelegenheid betreft.

Heerlijk skiën & wandelen in Valmeinier

Met de verse sneeuw van gisteren en vandaag veel zon was het heerlijk wandelen en skiën voor de sneeuwklassers in Valmeinier!

Sneeuw genoeg in Valmeinier!

Aan sneeuw is er geen gebrek in Valmeinier, zowel op de pistes als rond het hotel. Skiën, sleeën, sneeuwmannen maken, ...

Sneeuwklassers klaar voor een eerste skiles!

Deze morgen verlieten de sneeuwklassers in Valmeinier (F) hun hotel op pad naar hun eerste skiles, onder leiding van skimonitoren van de Franse skischool en onder het toeziend oog van onze sneeuwklasbegeleiders.