Stedenreizen

Bij Openluchtklassen gaan we verder dan alleen reizen. We nemen de logistieke zorgen uit handen en voorzien pedagogische tips, zodat jij je volledig kunt concentreren op de leerlingen en het klasproject.

De onderstaande reizen kunnen aangepast worden naar jouw wensen. Wij staan klaar om een gepersonaliseerd voorstel op te stellen, rekening houdend met je budget. De prijs per leerling varieert sterk afhankelijk van de groepsgrootte en de periode tijdens het schooljaar. Heb je een andere bestemming in gedachten? Neem dan gerust contact met ons op, en we kijken samen hoe we je kunnen ondersteunen.

BERLIJN

Berlijn staat bekend als de stad die na de Tweede Wereldoorlog werd verdeeld door de 'Muur', wat een unieke sfeer achterliet in deze bruisende stad. Sinds de hereniging in 1990 is Berlijn uitgegroeid tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Duitsland, en dat is niet zonder reden. De stad biedt voor elk wat wils.

Laat je imponeren door de overblijfselen van de Berlijnse Muur, het symbool van de Koude Oorlog. Ontdek indrukwekkende bouwwerken zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor, Slot Charlottenburg, en iconische locatieszoals 'Checkpoint Charlie' en de Kurfürstendamm (met het warenhuis KaDeWe). Een bezoek aan het prachtige dierenpark in het hart van de stad of Museuminsel, met al zijn schitterende musea, mag zeker niet ontbreken in je programma. In Berlijn vindt elke leerling iets naar zijn gading!

KEULEN

Ga mee op een boeiende meerdaagse leeruitstap naar Keulen en ontdek deze prachtige stad aan de Rijn! Keulen, oorspronkelijk gesticht door de Romeinen als Colonia Aggripina, behoort tot een van de oudste steden van Duitsland en heeft voor elk wat wils. Een bezoek aan het meest beroemde gotische bouwwerk van Duitsland, de Kölner Dom, is absoluut een aanrader. Deze indrukwekkende kathedraal is het symbool van de stad en prijkt sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.


WENEN

Wenen staat bekend als de stad van Johann Strauß, maar je zal ontdekken dat deze stad nog veel meer te bieden heeft voor jouw leerlingen! De stad behoudt het imago uit de tijd van de Habsburgers, en vele prachtige bezienswaardigheden dateren nog uit deze periode. De meeste attracties zijn binnen de Altstadt te voet te bereiken. Enkele indrukwekkende bezienswaardigheden in barok- of neogotische stijl zijn onder andere het Altes Rathaus, de Hofburg en de Staatsoper.

Daarnaast herbergt Wenen het Wiener Prater, een uitgestrekt volks- en attractiepark, en enkele schitterende paleizen, waarvan Schloß Belvedere en Schloß Schönbrunn de meest bekende zijn. Wenen heeft ook een schat aan musea, meestal gratis toegankelijk voor leerlingen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Hundertwasserhaus, de Donauturm en het Zentralfriedhof. Wenen is een stad die leerlingen imponeert en hen laat kennismaken met alle troeven die een wereldstad te bieden heeft.

LONDEN


Londen, de hoofdstad van Engeland, staat bekend om iconische bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey en St. Paul's Cathedral. Bovendien biedt Londen met musea als de National Gallery, Tate Modern en het British Museum een indrukwekkend en aantrekkelijk scala aan culturele ervaringen. Stap in ’s werelds grootste reuzenrad ‘London Eye’ en je geniet van een fantastisch uitzicht over de stad.

PARIJS

Verken Parijs en duik met de leerlingen in het levendige hart van Europa. Parijs, de stad die jaarlijks talloze bezoekers aantrekt, blijft een favoriete bestemming voor veel scholen. Met zijn indrukwekkende monumenten, prachtige historische gebouwen, beroemde musea en levendige winkelstraten blijft Parijs altijd fascinerend.

In jullie programma mogen de vele toeristische bezienswaardigheden, zoals de prachtige Notre-Dame, de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur, de Tour Montparnasse, het Louvre, Versailles en natuurlijk de Eiffeltoren, niet ontbreken!