Sneeuwklassen

Inschrijven

Zelden geëvenaard en vaak nagebootst...

Al ruim 60 jaar verzorgt Openluchtklassen, in samenwerking met Intersoc, de onvergetelijke sneeuwklassen voor leerlingen van het zesde leerjaar. Elk jaar kijken de kinderen vol spanning uit naar deze activiteit. Zelfs lang nadat ze de school hebben verlaten, praten ze nog steeds over de sneeuwklassen waarmee ze als het ware hun lagere schoolperiode afsluiten. Naast de sportieve uitdaging biedt deze activiteit ook aanzienlijke sociale meerwaarde. Het zelfstandig zorgen voor zichzelf en voor anderen, het ondersteunen en aanmoedigen van elkaar als het even minder goed gaat, zijn cruciale waarden ter voorbereiding op het secundair onderwijs en voor persoonlijke ontwikkeling.

Tegenwoordig gaat onderwijs verder dan alleen kennisoverdracht, en dit wordt zeker weerspiegeld in het sneeuwklassenproject. Leerkrachten leven een week lang, 24 uur per dag samen met hun leerlingen en zijn volledig op elkaar aangewezen. Dit vormt de basis voor vriendschap, vertrouwen en waardering. Voor veel ouders is dit ook een verrijkende ervaring, omdat ze wellicht voor het eerst hun kind gedurende een lange periode moeten missen.

Openluchtklassen biedt didactisch materiaal én een pedagogisch team ter plaatse om deze reis te ondersteunen. Ze nemen de organisatie ter plekke op zich, assisteren leerkrachten bij de voorbereiding en staan paraat waar nodig. Naast het skiën zijn er tal van educatieve activiteiten in de open lucht, waarbij we op een geïntegreerde manier aan verschillende eindtermen werken.

De klastitularis vergezelt de klas en neemt deel aan de werkvergaderingen in België. Een begeleider kan zich aansluiten bij de klas om de leerkracht te ondersteunen, voor klassen met minimaal 15 aanwezige leerlingen. In dit geval kiest de school voor een periode met eigen begeleiding. Een alternatieve optie is om te opteren voor een periode waarin Openluchtklassen extra begeleiders voorziet. Dankzij een bijzondere samenwerking met UC Leuven-Limburg en Vives Brugge krijgen hogeschoolstudenten de kans om onder begeleiding van hun docenten de leerlingen mee te begeleiden.

Bekijk onze sneeuwklasverblijven
circle blue circle yellow

Hotels sneeuwklassen

Bad Hofgastein (A) - Hotel Astoria
Sneeuw
Leysin (CH) - Hotel Fabiola
hoog boven het meer van Genève
Sneeuw
Valmeinier (F) - Hôtel Intersoc
pal naast de skipistes
Sneeuw
Zinal (CH) - Hotel Les Diablons
Op sneeuwklas in een schilderachtig bergdorp
Sneeuw