Wat doen wij?

Ondersteuning

Wij ondersteunen of begeleiden meerdaagse projecten buiten de schoolmuren. Wij waarborgen hiervoor goede voorwaarden van pedagogische, sociale, financiële en materiële aard. Een openluchtklas biedt immers extra kansen om relationele en sociale vaardigheden te ontwikkelen én om een intense ervaring op te doen op sportief, cultureel of breed wetenschappelijk gebied. 

Kwaliteit

Wij volgen op de voet de kwaliteit in de door ons geselecteerde centra, zodat al jouw aandacht volledig naar de leerlingen en het onderwijsproject zelf kan gaan. 

Pedagogische begeleiding

Onze pedagogische werkgroep, o.a. samengesteld uit schooldirecties en pedagogische begeleiders, maakt(e) ter ondersteuning van jouw onderwijsproject een ideeënboek, leerlingenmappen met daarbij een handleiding, digitale werkblaadjes voor leerlingen of een handige lijst van programmamogelijkheden voor de leerkracht. Dit alles afgestemd op de huidige eindtermen. 

Praktische begeleiding

Onze medewerkers staan elke weekdag klaar om je de nodige informatie en ondersteuning te bezorgen. Tijdens een bezoek aan jouw school of gewoon via de telefoon geven wij graag meer uitleg over onze centra: Heb je vragen over de infrastructuur, de ligging, de prijs of de pedagogische mogelijkheden in en rond het centrum? Wij helpen je bij de centrumkeuze en de programmaopbouw. 

We informeren je hoe je een informatieavond voor de ouders aanpakt of wij kunnen zo’n initiatief mee begeleiden. We bezorgen je, als je wil, een presentatie over de waarden van een openluchtklas en de nodige beelden van het gekozen centrum. 

Gegevensverwerking

Sinds 25 mei 2018 regelt AVG het opslaan, verwerken en uitwisselen van gegevens. VOK verzamelt en deelt gegevens conform AVG: persoonlijke gegevens van begeleiders & deelnemers aan een openluchtklas gebruikt VOK enkel voor de goede organisatie van de openluchtklas en deze worden na afsluiting van elk schooljaar gewist. Voor vragen hieromtrent kan de verwerkingsverantwoordelijke, Luc Lauwaet, geraadpleegd worden.

Wie zijn we? - Wie is wie? - Waar kan je ons bereiken?