Skigebied Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena, op 760 kilometer van Brussel, telt zeven skigebieden met 143 pistekilometers. Daarvan zijn er iets meer dan honderd altijd besneeuwd.

Het is een perfecte plek om te leren skiën. Al gauw kunnen leerlingen zich wagen op één van de mooie brede blauwe pistes die in het gebied liggen. Voor de gemiddelde skiër zijn er mooie brede rode pistes waar men de techniek op kan herhalen zodat je tegen het einde van de week de zwarte piste in volle glorie afglijdt. De infrastructuur van dit gebied is zeer modern.

De leerlingen worden in kleine groepen van 8 tot 10 leerlingen verdeeld, afhankelijk van hun skivaardigheden. Ze krijgen elke dag 4 uur skiles van gediplomeerde skileraren van de Oostenrijkse skischool. Het skiplezier van elke leerling staat voorop!

circle blue circle yellow
Skigebied op maat van alle leerlingen

De leerlingen skiën worden onderverdeeld in meerdere niveaus. Aangezien de groepjes klein zijn, maken we snel vorderingen. 

Bedoeling is dat iedereen op het einde van de skiklas of -stage, onder begeleiding van de skileraar, vlot én veilig naar beneden komt. 

In Biberwier starten de beginners bij het dalstation. Daar beschikt men over een grote oefenweide met meerdere förderbanden. In Lermoos vind je naast de klassieke förderbanden ook de FamilyJet. Dit is een gondelbaan die speciaal gebouwd is om beginners terug boven aan de oefenweide te brengen.

Lermoos, Ehrwald en Biberwier

We maken gebruik van de pistes in Lermoos, Ehrwald en Biberwier. Dit in samenspraak met jullie. 

Onze autocar blijft altijd ter plekke. Dit geeft ons de gelegenheid om andere gebieden met diverse faciliteiten te verkennen. 

Een bezoek aan de funslope in het Family Funpark in Ehrwald mag hierbij zeker niet ontbreken!

Magisch bezoek aan de gletsjer van de Zugspitze (inclusief!)

Vanuit het dorpje Ehrwald kun je met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top gaan.  Als je beneden staat, lijkt de weg naar boven echt heel hoog! Dat is eigenlijk niet zo gek als je bedenkt dat deze kabelbaan maar liefst drie wereldrecords heeft.

De Zugspitzbahn heeft bijvoorbeeld de hoogste liftpaal ter wereld, die maar liefst 127 meter hoog is! Daarnaast overbrugt de baan het grootste hoogteverschil in één stuk, namelijk 1945 meter. En het derde wereldrecord komt doordat de kabel van de gondel over een afstand van maar liefst 3213 meter niet wordt ondersteund door palen. Echt indrukwekkend, toch?  Maar het allermooiste is natuurlijk het adembenemende uitzicht.

Leer- en avondactiviteiten

Je wordt steeds ondersteund door een VOK-coördinator ter plaatse. 

Bij de voorbereiding van jouw skiklas of -stage stellen we samen een draaiboek op. 

We helpen je met de organisatie en het didactisch materiaal van de leermomenten (voor verschillende leeftijden en onderwijsniveaus) naast het skiën, waarbij we op een geïntegreerde manier aan verschillende eindtermen werken.

Extra excursiemogelijkheden

De hangbrug 'Highline 179' rijst 114 meter hoog en strekt zich indrukwekkend uit over een lengte van 406 meter. Hiermee is het 's werelds langste voetgangershangbrug in Tibetaanse stijl en staat het zelfs vermeld in het Guinness Book of Records.

De Burgenwelt Ehrenberg, met een geschiedenis van 700 jaar, neemt leerlingen mee op een tijdreis naar de Middeleeuwen. Verschillende didactische pakketten zijn beschikbaar, afgestemd op diverse leeftijdsgroepen.